בעבר וגם היום הדעה הרווחת היא כי גמילה מחיתולים הכי נכון וקל להתחיל באביב או בקיץ , כי יש פחות שכבות , כי יותר חם ונעים ואם נרטבים אז לא נורא..
\n
\n
היום החלטתי לתת כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לגמול גם בחורף ( ואפילו זה יכול להיות מוצלח יותר מהקיץ ) לעיתים בקלות יתרה, בחורף קר יותר ולכן מס’ הפעמים שנכנס להטיל את מימינו\n(לעשות פיפי) הן רבות יותר ומכאן שהלמידה יכולה להיות מהירה יותר ואפקטיבית יותר כי החזרות הן רבות יותר.
\n
\n\nלפניכן כמה טיפים לגמילה נכונה ומעצימה, שבסופו של תהליך תצאו אתם והקטנטנים מועצמים, ללא חששות ותסכולים:\n\n
\n
1. כל ילד הוא שונה והוא אדם בפני עצמו, אין לצפות שמה שעבד אם ילד אחד ילך באותה קלות עם אחר.
\n
\n
2. אתם ההורים של הילד ומכירים אותו הכי טוב שיש, סביר להניח שאתם יודעים הכי טוב מה הכי נכון עבורו ועבורכם, תסמכו על עצמכם ועליו !
\n
\n
3. על מנת לאפשר גמילה נכונה חשוב שיהיו בבית מס’ דברים חשובים – ספרים על גמילה מחיתולים ( כמו סיר הסירים, סיפור בית שימוש וכו’.. ) חשוב לשים לב שהספרים תומכים את הגישה שלכם ואם אתם לא מתחברים אליהם לא לקנות .
\n
מקטין אסלה,ישבנון או סיר – מה שאתם מעדיפים וחושבים שיהיה לכם ולקטנים יותר קל.
\n
כמה שיותר סמרטוטי ריצפה- כי זה בסדר גמור שפיספסו זה חלק מתהליך הלמידה וההכרה בתחושות שלהם יעזור להם להבין ממה הם מעדיפים להימנע.
\n
כמה שיותר כוח וסבלנות של האדם המטפל לתהליך- זה לא קסם ולרוב לא יקרה ביום אחד תנו לזה את המקום שלו.
\n
\n
4. תדברו תספרו ותכינו את הילד לתהליך תכירו לו את השירותים , תתנו לו דוגמא אישית תסבירו ותענו על שאלות אם יהיו לו .
\n
\n
5. ניתן לגמול תינוקות מגיל מאוד מאוד קטן אם יודעים לזהות את סימני הגוף שלהם ואת הצורך שלהם להתפנות , ללא הצורך בדיבור.
\n
( כמובן שכשהם מדברים זה יותר פשוט ) .
\n
\n
6. הגמילה צריכה להיות הדרגתית ותוך מתן מענה ותשומת לב יתרה לקטנטנים.
\n
\n
7. להבין שזה תהליך שיקח זמן, לכעוס או להיות מתוסכלים רק יחמיר את המצב במיוחד כי אנחנו מעבירים להם את הרגשתנו וזה יוצר אצלם עומס ריגשי .
\n
\n
8. להעצים אותם, לתת להם תפקידים בבית בגבול היכולת שלהם על מנת לתת להם בטחון ועצמאות שמאוד חשובים לתהליך.
\n
\n
9. ברגע שהתהליך מתבסס ניתן לפנות למסגרת שהוא נמצא בה ולהתחיל שם גם תהליך, חשוב לעשות זאת רק אחרי שהתהליך הותמע הילד כי המסגרת היא לא הבית והיא לא אבא ואמא.
\n
\n
10.כמו שאצלנו כשאנחנו יוצאים מהשירותים אנחנו לא מצפים לכל הכבוד או מציאות כפיים או פרסים כך צריך גם ללמד את הקטנטנים שלנו, הצורך להתפנות הוא צורך פיזי של הגוף , צורך טבעי מאוד לא להפוך את זה למשהו שזה לא.
\n
כן ניתן לשבח אותם שהם מתנהגים בצורה בוגרת כשעושים את צריכהם בשירותים כמו הגדולים (אמא אבא אחים דודים) אני יודעת הפעם הראשונה ובכלל מאוד מרגשת עבורנו אבל חשוב לזכור שעומד שם אדם קטנטן שזה רק חלק מהצרכים שלו, בדיוק כמו אוכל וכמו שינה.
\n
\n
\n
שיהיה המון המון בהצלחה,
\n
אני פה לכל שאלה .
\n
קרין שמואלי ויזל – יועצת גמילה מחיתולים
\n
ומומחית לזיהוי שפת התינוקות.
\n
\n
\n